3 tipp, hogy jobban érezhesd magad a bőrödben

2023.04.16


Miért olyan nehéz ez 35-40+ felett??? Egyáltalán szabad jól érezni magad még ebben a világban???

Nehéz ügy, de nem lehetetlen, még ha a külvilág mást akar Veled elhitetni!Hoztam 3 tippet, ami segíthet Téged a témában, nézzük is meg őket:


1. Megtanulni határokat húzni másoknak! Nem lehet a végtelenségig csak kifelé adni, mert üres tálból nem lehet adni! Tehát meg kell tanulnod saját magadat tisztelni és szeretni és megtanulni NEM-et mondani úgy, hogy Benned emiatt ne keletkezzen rossz érzés! NEM-et mondani minden olyan helyzetre, amiben azt érzed, hogy nem épülsz/nem érzed jól magad adott emberek társaságában. Folyton csak panaszkodnak, velük csak és kizárólag rossz dolgok történnek, állandóan szenvednek mindenen, akkor is, ha erre abszolút nem is lenne szükségük, de gyakorlatilag keresik a lehetőséget, hogy szenvedhessenek és áldozat-megmentő tengelyre rácsavarodva élik az életüket! Ezek a típusú emberek nem építenek, hanem rombolnak, viszik az energiádat azáltal, hogy figyelmet kérve Tőled, folyton panaszkodnak! 

Keresd azon emberek társaságát, ahol azt érzed, hogy kölcsönösen megvan az áramlás a beszélgetésben és miután elköszöntök egymástól, azt érzed, hogy tök jól vagy és a másiktól is az a visszajelzés jön, hogy ismételni kéne azt a találkozást. Ezekben az emberi kapcsolatokban kétirányú az energia áramlása, tehát jön és megy, ami az egyensúlyhoz szükséges! Neked kell meghúzni a határokat, hogy kinek mit engedsz meg! Kinek meddig van beleszólása az életedbe! Ki meddig vehet részt az életedben, stb….


2. EGÉSZSÉGES önbizalom, hit saját magunkban és az Életünkben! Iszonyatosan fontos!! Az elvesztett önbizalom (vissza)építése borzasztóan fontos, mert enélkül folyamatosan akadályozzuk magunkat az úton való haladásban! Figyeld a mondataidat saját magaddal kapcsolatban és kezdj el kiiktatni minden olyan mondatot, amiben saját magadat degradálod! Pld.: hülye vagy ehhez vagy ahhoz; nem vagy elég jó; nem fog sikerülni; mindenféle önsorsrontó gondolatok, amiket mások rád aggattak az évtizedek során: ez a családi sorsom, ezt örököltem, stb.. Borzasztóan romboló hatásúak ezek a mondatok és az energia szintedet is rombolod velük! Legyél türelmes magaddal, mert ezek kiiktatása sem megy egyik napról a másikra!

Haladj apró lépésekben és mindig olyan célokat tűzz ki magad elé, amikben sikerélményeid lehetnek és ezzel tudod építeni az önbizalmadat és a hitedet saját magadban, hogy képes vagy rá! Tényleg apróságokra gondolok: pld. tornázol és 15 ismétlés helyett, következő héten már 20-at csinálsz, vagy egy új hobbi! HAJRÁ!!! 


3. Keress magadnak olyan egyéni, szabadidős bármilyen tevékenységet, amiben azt érzed, hogy egyedül is képes vagy töltődni! Ez lehet bármi: akár egy erdei séta, valamilyen kreatív tevékenység, zene, bármi! Ne várd el másoktól és ne rakj rá másokra olyan nyomást, hogy az ő dolguk Téged tölteni és boldoggá tenni! NEM! Senkinek sem feladata ez! Ha megtalálod Azt a Forrást, amiből töltekezni fogsz, máris nem fogod a másikat piszkálni ezért! Fontos az énidő, az egyik legfontosabb energiaforrásod az alváson kívül!!!! Másrészt elhiszed végre, hogy egyedül is jól lehet érezni magad és máris kevésbé alakulhat ki a függőségi viszony emberekkel!


További tippek ebben a témában, ingyenesen elérhető mini kurzusom linkjét itt éred el:

Jól érezni magad a bőrödben kívül-belül? IGEN!!!