3+1 tipp a szezonális/téli depresszió ellen

2024.01.10

Az ünnepek már távol, talán nem is úgy sikerült, ahogy szeretted volna... 

Sőt.. Még inkább szembesültünk esetleg olyan dolgokkal, amik már egy ideje jelen vannak az Életünkben...

Új év, ismét a mókuskerék és vele együtt a szürke hétköznapok. Köztudott, hogy a január az egyik legnehezebb hónap lelkileg, hajlamosít a szezonális/téli depresszióra! Mit tudsz tenni ellene??


Hoztam 3+1 segítő gondolatot ezzel kapcsolatban:


hála napló - heti 1 jó élmény: érdemes beiktatni, már csak azért is, hogy megtanítson a pozitív életszemléletre. Az állandó panaszkodás és folyamatos hiba keresés nem visz előrébb, csak lefelé visz a lépcsőn. A hála pedig egy magas rezgésű energia. Visszaolvasva a jó élményeket rájöhetünk arra, hogy mégsem olyan fehér vagy fekete a világ körülöttünk, vannak bizony színek és árnyalatok is!

új energiák - tanulás, ingyenes kurzus: fontos, hogy új, építő energiákat vonjunk be a megszokott életünkbe. Ezzel is új lendületbe lehet kerülni. Egy régóta dédelgetett tanfolyam, új szakma, új hobbi remek lehetőséget biztosít ennek. Ma már szinte mindegyikkel kapcsolatban van ingyenes mini kurzus lehetőség, érdemes élni velük!

főzés/ főző tanfolyamok - új ízek felfedezése: kulináris élvezetek, ez mind-mind segít a földelésben is. Új ízek, új élmények, új impulzus, új energia, alkotás öröme szintén segít, hogy az ízekre fókuszálva a jelen pillanatban legyünk! (Természetesen nem a mértéktelen és érzelmi, kompenzálós evésre gondoltam..)

testmozgás, csapat sport- valahová tartozás érzése: az egyik jele a depressziónak az elkülönültség érzése, a sehová sem tartozás, gyökér nélküli érzés. Nagy segítség lehet ilyenkor egy új mozgásforma bevezetése a mindennapokba, ami akár lehet egy csapat sportág, vagy éppen egy csoportos edzés. Emberek között lenni, kapcsolódni másokkal. Minden sport/mozgásforma a földelést is segíti!


Készítettem a témával kapcsolatban egy 22-es listát, így további 18 ötletet az alábbi feliratkozáson keresztül le tudod kérni magadnak: