5 nem elhanyagolható tényező, hogy az arcunk fiatalos tudjon maradni

2023.06.14

A magam részéről kimondható, hogy ilyen szempontból szerencsés géneket örököltem Anyukám révén. :)

Bár az ilyen jellegű mondatoktól, már ami a genetikát illeti; távol tartom magamat alapjáraton! Ugyanis kiderült, hogy a gének mindösszesen kb. 25-30%-ban felelősek csak a kialakult állapotért. Tehát maradt 70-75%, ami abszolút tőlünk függ, hogy miképp is alakul az Életünk minden téren! Ez azért elég jelentős százalék, legyünk őszinték!

Fontos információ lehet ez úgy gondolom, mert az emberek alapjáraton is szeretnek felelősséget hárítani azzal, hogy "ezt örököltem genetikailag vagy éppen ez a sorsom, korral jár..." és hasonló önsorsrontó tudatos és tudattalan működéseket irányító kijelentések önmagunkkal kapcsolatban. Én úgy gondolom, hogy nem kell, sőt nem is az lenne a feladat, hogy felmenőink sorsát másolva ugyanazokat a köröket fussuk le mi is!


Nézzünk meg fontos 5 tényezőt, amivel mi magunk is segíthetünk az arcunknak, anélkül, hogy kés alá feküdnénk:


- Vízfogyasztás: sokan mondják, mégis nem figyel rá a legtöbb ember, pedig sokkal hamarabb ráncosodik a bőr, ha nem elegendő a folyadékbevitel! Nem beszélve az egyéb negatív hatásokról:  A vér sűrűbb lesz, a belső szervek működését is befolyásolja, az ízületek kattognak.. huuu, nem hangzik túl jól, ugye?? Egyébként tudtad, hogy ahhoz, hogy a szerveink megfelelően tudjanak működni mindennap, ahhoz naponta 1,5 liter folyadékra van szükségünk alapból?? A legtöbb ember sajnos még ezt a mennyiséget sem éri el, de talán így már érthető a vízivás fontosságának egészségügyi hatása is.

- Megfelelő óraszámú jó minőségű alvás: 5-6 óra kevés!!!! Ma már annyi inger ér minket nap, mint nap, hogy ennyi idő kizárólag az agynak elég, hogy egyáltalán feldolgozza a napi hatásokat és akkor a többi szervünk regenerációjáról még nem beszéltünk! Nem az alváson kell spórolni időt! Ráadásul a nem megfelelő óraszámú alvás elhízáshoz is tud vezetni!

- Jó minőségű, lehetőleg tiszta étkezés, kerülve a feldolgozott ételeket. Zöld színű zöldségek beiktatása is fontos lenne akkor is, ha nem akar valaki vega/vegán életmódot folytatni! Tele vannak antioxidánsokkal és az immunrendszerünket is tunningolják! Ami valljuk be, hogy a jelenlegi országos egészségügyi helyzetet elnézve, szintén nem hátrány, ha heti rendszerességgel inkább megelőzés szempontjából is tudatosan beiktatjuk az étkezésünkbe őket! Érdemes lehet akár egyéb, akár sosem próbált termékeket is beiktatni, mint pld. a szőlőmag őrlemény, szintén számtalan jótékony hatással rendelkezik.

- Megfelelő arcápolási rutin felépítése, fényvédő használata. Ma már annyiféle termék és árkategória közül lehet választani, hogy mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb minőséget az adott bőrtípusának megfelelően.

- …és végül, de nem utolsó sorban (..mondjuk számomra a legfontosabb a sorban…) a lelki békénk/nyugalmunk megteremtése!!! Hiszen a szem a lélek tükre! Ő mindig igazat mond, míg a száj képes hazudni....


ingyenes mini kurzusom ebben a témában, ami érdekes lehet számodra

egyéb ingyenes mini kurzusaim, amik érdekelhetnek Téged is