Főszerepben a lencse
Főszerepben: LENCSE ( + egy lencseragus recept)
Sajnos méltatlanul kevésszer kerül a magyarok asztalára! Pedig a téli időszakban fontos lenne enni, mert melegítő tulajdonsággal rendelkezik, így melegítő/fűtő fűszerekkel tovább növelhető eme hatása! Nagyon jó fehérje forrás is, 10 dkg lencse több fehérjét tartalmaz, mint ugyanennyi marhahús!!! Így remek alternatíva a húsmentes napok étkezéseinek, ráadásul állagának köszönhetően remekül helyettesíti a darálthúst, így tudsz belőle akár bolognait/fasîrtot/hamburger pogácsát is készíteni! Sőt...ha igazán új ízre vágysz és szeretnél kicsit egészségesebb nassolni valót , már létezik lencse chips is, nagyon finom!
Ha tatabányai vagy, a Grammok Kamrája csomagolásmentes bolt -ban is tudsz már kimèrve vásárolni magadnak, érdemes megkóstolni, nekem ez az egyik kedvencem a boltból!
--------------LENCSERAGU RECEPT
- főtt vagy konzerv lencse
- főtt vagy konzerv vörösbab
- 1 evőkanál paradicsom paszta
- 250 ml növényi tejszín + 1 dl növényi tej (cukrozatlan)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál madras curry por vagy egyéb más fűszer, amit szeretnél
- olaj a hagyma pirításhoz