havi ciklus vs. öltözködési kedv

2023.01.26

Talán Veled is előfordult már néhányszor, hogy ugyanabban a ruhában időnként másképp érzed magad, mint általában szoktad.


Talán Veled is előfordult már néhányszor, hogy úgy érezted, hogy legszívesebben inkább egy zsákot húztál volna magadra, de hát mégiscsak ki kell menni az utcára és hát végül valamibe beszuszakoltad magad. Vagy éppen érthetetlen módon, "ok nélkül" jött a 'femme fatale' érzés egy-egy ruhadarabban. Ettől a kettőségtől pedig, valahogy magad sem tudod értelmezni időnként a saját megnyilvánulásaidat és az önelfogadás témakörét sem éppen építi. :D 

No, de mi a "gond"??? Valójában semmi, tök normális a működésed: pont olyan, mint Rajtad kívül még sok-sok-sok nőnek! 😊

Néha a legtermészetesebb és legősibb dolgok olyanok, mintha már nem is látnánk, és a női lét sokszínűsége és olykor érthetetlensége, pont ilyen kategória.

Ugyanúgy, ahogy a Holdnak, úgy nekünk nőknek is 28 (+-) napos havi ciklusunk van. Ezért is szokták a női periódust a Holdfázisokhoz hasonlítani. Egy hónap alatt rengeteg biológiai/hormonális folyamat zajlik le testünkben és ezek hatására tudunk néha úgy viselkedni, ahogy... :D


Teljesen természetes az, hogy félidőben a legtermékenyebb napok környékén, tele vagyunk energiával, olyankor valahogy mindannyian szépnek látjuk magunkat, szebb a bőrünk is, sokkal jobban kivirágzunk, színesebben merünk öltözködni/rúzst használni, szoknyát felvenni! Ez színtiszta biológia! 😊...és ahogy közeledünk a periódus végéhez, úgy kezdünk el egyre jobban visszahúzódni, már nem akarjuk láttatni magunkat és inkább szeretnénk észrevétlenek maradni.


Természetesen, ha Nálad ez nem igaz, akkor az is rendjén van! 😉 

Voltaképpen ezeket a sorokat inkább azoknak szerettem volna leírni, akik előszeretettel ostorozzák magukat öltözködés közben és nincsenek tudatában annak, hogy a megnyilvánulásuk ide IS vezethető vissza... (A hisztikről és fájdalmasan megélt napokról most nem szeretnék beszélni, nyilván azoknak is megvan a lelki oka...)


Néhány tipp, amit érdemes észben tartani, vagy alkalomadtán jól jöhet:

  • Ha fontos eseményre készülsz, gondolkodj előre és vedd elő a naptáradat! Nézd meg, hogy hol fogsz tartani a ciklusban. Ha ruhát kell venned az alkalomra, ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást! Válassz olyan napot, amikor jó állapotban vagy (netán félidős..), sose menj el beszerző körútra kedvetlenül, mert abból sok jó nem fog kisülni! Ha tudod a színtípusodat, akkor szuper, hiszen tudod nagyon jól, hogy évszaktól és bármitől függetlenül, azok az árnyalatok mindig jól állnak Neked!
  • Ha "azokon a napokon" vizesedsz és puffadtabbnak érzed magad, akkor mindenképpen olyan felsőt, ruhát válassz, ami has tájékon kicsit bővebb anyaggal rendelkezik, vagy 1 számmal nagyobb szoknyát/nadrágot, amit kifejezetten "azokra a napokra" tartogatsz, így nem fogod magad feszélyezve érezni!
  • Van egy remek mondásom mostanában: "Mikor, ha nem most?" Szóval, ha éppen ahhoz van kedved, akkor vedd fel azt a ruhát/cipőt/bármit! Tegyél fel egy élénk, vibráló színű rúzst; vagy egy hangsúlyos ékszert!


A legfontosabb úgyis az, hogy csak érezd jól magad a bőrödben és éld meg a női lét örömét és sokszínűségét, mert Nőnek lenni jó!!!!


(Aki meg mást állít erről, annak megoldandó feladatai lennének a saját nőiességével és úgy általában a női léttel kapcsolatosan...) 


Egy Nő képes egy farmer-póló-tornacipőben is ragyogni!