Házi szaloncukor
Egy szuper könnyű és isteni finom édesség recept az ünnepekre
Ha szeretnél egy kicsit egészségesebb édességet az asztalodra vagy éppen olyan vendéget vársz, aki vega/vegán életmódot folytat, akkor ez zseniális választás lesz és biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!!!
Házi szaloncukor (diós-narancsos)
Hozzávalók: (kb 72 db-hoz)
20 dkg darált dió
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg mazsola
1 narancs reszelt héja és leve
1 tk. kardamom (őrölt) v. fahéj
kb. 30 dkg étcsoki
Elkészítés: A mazsolát forró vízzel leöntjük, állni hagyjuk. Majd leszűrjük, és bot mixerrel pürésítjük. A többi hozzávalókat összekeverjük, és a mazsolával összegyúrjuk. Azután formázzuk és 1 napra hűtőbe tesszük. Másnap a csokit (gőz fölött) felolvasztjuk, ha sűrű kevés kókuszzsírt tehetünk bele. Ebbe mártogatjuk a formázott szaloncukrokat, majd sütőpapírra téve a hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszilárdul.