Házi szaloncukor

2021.12.16

Egy szuper könnyű és isteni finom édesség recept az ünnepekre 

Ha szeretnél egy kicsit egészségesebb édességet az asztalodra vagy éppen olyan vendéget vársz, aki vega/vegán életmódot folytat, akkor ez zseniális választás lesz és biztos, hogy mindenkinek ízleni fog!!! 


Házi szaloncukor (diós-narancsos)



Hozzávalók: (kb 72 db-hoz)

20 dkg darált dió

10 dkg kókuszreszelék

50 dkg mazsola

1 narancs reszelt héja és leve

1 tk. kardamom (őrölt) v. fahéj

kb. 30 dkg étcsoki


Elkészítés: A mazsolát forró vízzel leöntjük, állni hagyjuk. Majd leszűrjük, és bot mixerrel pürésítjük. A többi hozzávalókat összekeverjük, és a mazsolával összegyúrjuk. Azután formázzuk és 1 napra hűtőbe tesszük. Másnap a csokit (gőz fölött) felolvasztjuk, ha sűrű kevés kókuszzsírt tehetünk bele. Ebbe mártogatjuk a formázott szaloncukrokat, majd sütőpapírra téve a hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszilárdul.