Hogyan állj neki a jelenlegi gardróbod átnézéséhez? 3+1 tipp, hogy jól működő legyen a gardróbod

2023.05.03

 Hogyan állj neki a jelenlegi gardróbod átnézéséhez?

Itt a tavasz végre, ilyenkor valahogy a megújulás és rendrakás szele mindannyiunkat megérint; kit így, kit úgy... A téli ruhatár hátrébb kerül és felsejlik, hogy rendet kellene tenni a ruhásszekrényben is. Na, de hogyan állj neki a jelenlegi gardróbod átnézéséhez? Nyissuk ki a gardróbunk ajtaját és nézzük meg a jelenlegi helyzetet!

Íme néhány fontos hozzávalója, hogy valóban sikeres legyen a szelektálás: 

 1.) 3-3 ruhadarabot kiválasztani: "nagyon szeretem/kedvenc és nem szeretem/nem hordom" 

Ezek fontos információt hordoznak számodra! Ebből látni fogod, hogy mi az, ami számodra lényeges, ami szükséges ahhoz, hogy jól érezd magad a ruháidban és mi az, amire legközelebb figyelj vásárlás közben és mindenképpen kerüld el! (pld. anyag minősége, méret, szín, fazon, minta, praktikusság, jolly joker darabok…) 

2.) Nézd végig az összes ruhadarabot, ami a szekrényben van: jó-e az adott életszakaszodhoz, napi időbeosztásodnak vajon megfelelő-e. Hiszen egészen másfajta összetételű gardróbra van szükséged, ha kismamaként vagy otthon, vagy éppenséggel szeretnél visszatérni újra a munka világába. Vagy éppen munkahelyváltás előtt állsz és teljesen más pozícióba kerülsz. Szóval ezeket a fontos szempontokat se hagyd figyelmen kívül!  

Nézd végig őket olyan szempontból is, hogy megfelelnek-e a testalkatodnak, színe valóban a Tiéd, ami az évszak besorolás alapján a Te színtípusod. 

3.) A szortírozás és gardrób rendezés után, írj prioritási listát azokról a valóban fontos hiányzó darabokról, amik kikerültek a szekrényedből. Csak ezután indulj el pénztárcádnak megfelelően beszerző körútra.

+1.) Kapszula gardrób kialakítása: olyan ruhadarabok, amik egymással jól variálhatók. Színtípusodnak megfelelő neutrális színek legyenek többségben, hiszen ezeket könnyebb egymással párosítani, de legyen pár színes, ütős/egyedi darab is. :) 

Illetve 1-1 ruhadarab több évszakos kihasználhatósági lehetőségének figyelembe vétele (pld. ingruha, nyári ruha…), valamint különböző alkalmakra való bevethetőségét is tartsd szem előtt!

Ha szeretnél jobban elmerülni a témában, jelentkezz az alábbi ingyenes mini kurzusomra itt: 

Stresszmentes ruhatár, stresszmentes reggeli öltözködés