Hogyan tisztítsd meg az otthoni teredet?

2024.01.18

Miért érdemes egyáltalán csinálni? Mikor és hányszor?


Biztos vagyok benne, hogy Veled is előfordult már sokszor, hogy plázában/egyéb bevásárlóközpontban eltöltött idő után, szinte teljesen kimerülsz és fáradt leszel! Ugyanez érezhető akár a kórházakban és minden olyan helyen, ahol sok ember megfordul viszonylag kisebb/szűkebb térben, akár tömegközlekedés esetében is. Várak, kastélyok - régi korok, régi ott ragadt nem éppen pozitív energiák lenyomatai: érdemes ezekre is tudatosan figyelni, pláne ha esküvőt vagy egyéb rendezvényt szervezünk ilyen helyekre. Sok ember, sokféle energiája keveredik az adott hely energiájával grátiszban. Ezeket a helyeket a fizikai szintű takarításon kívül, senki nem takarítja, úgy értem energetikailag, amitől a rossz hangulatot, fáradtságot és a levertséget is érezheted. 

Jógaoktatóként az első perctől fogva fontosnak érzem és mindig nagy gondot fordítottam rá eddig is, hogy a teret is tisztán tartsam. Hiszen az emberek megérkeznek egy jógaórára sokféle lelki teherrel és jobb esetben ezek egy részét óra közben le tudják pakolni és az ott marad(na) mindaddig, amíg azt valaki el nem takarítja. Az, hogy egy helynek jó energiája van, onnan tudhatod, hogy ha bemész, egész egyszerűen nyugalmat érzel, jó érzéssel tölt el, hogy ott vagy.

Amikor zaklatottan, idegesen hazaérsz munkából, netán idegesen csapkodsz, veszekszel... Vagy ha tömbházban élsz a körülötted lévő szomszédoknál felújítás, fúrás, faragás, veszekedés megy... Ez mind-mind ugyanúgy hat a Te lakóteredre is! Nem véletlen az sem, hogy egy nem kedvelt szomszéddal közös falnál nem érzed jól magad, vagy abban a szobában nem szeretsz lenni! Nem beszélve a wifi és egyéb elektromos eszközök kisugárzásáról is! Jut eszembe: éjszakára és minden olyan esetben, amikor nem használod a wifit, kapcsold ki! Ne terheld a teredet/testedet pluszban vele! Én magam speciel annyira érzékeny vagyok ezekre, hogy azt is tudom, hogy a felettem lakónak hol van a wifije és mikor van bekapcsolva és mikor felejti el kikapcsolni éjszakára..

Szóval ezen dolgok miatt is fontos, hogy időről-időre a saját terünket tisztítsuk meg! Hogy milyen gyakran?? Erre nincs szabály, ahogy az ágynemű kimosásra sincs :),  mondhatni hallgass a megérzésedre! Nyilván minél többször csinálod, annál tisztább lesz a tered! Akkor már könnyebben észreveszed azt is, ha piszkos lesz, mert érezni fogod. 

Fontos lenne időközönként a szelektálás a használati tárgyak, ruhák között is! Olyankor a beragadt, megrekedt energiát is megmozgatod az adott helyen. Biztosan voltál már úgy, hogy kiszelektáltál ezer éves dolgokat és szinte érezted, hogy frissebb lett a lakásod! Nem véletlenül.. Rendszeresen szellőztess!!! Ez az egyik legfontosabb dolog!!! Tértisztítás közben is legyen az ablak nyitva, sose csukd be, hogy távozhasson az az energia, ami nem odavaló!


Ennyi bevezető után térjünk át a lényegre, a hogyanra! :) 

3 nagyon egyszerű és költséghatékony módja: 

teamécses-gyertya: a teamécses 1 méteres körben tud teret tisztítani. Értelemszerűen minél nagyobb egy gyertya, annál nagyobb sugarú körben képes a takarításra. (Felügyelet nélkül sose hagyj gyertyát égni!!!!)

füstölő: ne a gagyi 200 Ft-os kínait vedd, vegyél minőségit! Szerintem a két legjobb és legerősebb, amit felváltva szoktam magam is használni: fehér zsálya és a Palo Santo (Belőle tudsz venni kis fa darabokat, ezek nyilván erősebbek, mint a sima pálcikás, de a pálcikás is ugyanúgy teszi a dolgát!)

mantrák: ők is teszik a dolgukat, mindenféle hókuszpókusz nélkül is, szóval csak indítsd el! ;-) Én két mantrát szoktam használni, az egyik egy OM mantra, a másik pedig egy Durga mantra. Keress rá nyugodtan Youtube-on olyan hangzásra, ami Neked esetleg jobban tetszik. Persze minél hosszabb verziójú, annál jobb! Én ezeket szoktam elindítani:   OM      és  a       Durga mantra


+1 tipp: ez már PRO verzió :)).... Ha hiszel benne, ha nem... A jövő gyógyító eszközei azok lesznek, amik jelenleg még nagyon nincsenek a köztudatban, nyilván nem véletlenül... Ezek az eszközök a milliméteres hullámterápiás eszközök. Mielőtt megkérdeznéd: nincs részesedésem az eladásban... :) Nekem van egy Triomed Compact nevű kis eszközöm. Ma már ezzel IS tudom tisztítani/gyógyítani saját magamat, az otthonomat (1-es program) és az ételeimet is!!! Nem olcsó, ez tény.. De elnézve a magyar egészségügy irányát és az élelmiszer szennyezést is, számomra ez inkább befektetés és megelőzés! 


Ha szeretnél további hasznos tippeket/infókat kapni tőlem, ne felejts el feliratkozni hírlevélre: