Húsvétra, vegán süti: Nutella szelet

2022.04.04

Nutella szelet



500g datolya

150 g török mogyoró

Kókuszreszelék

1-2 evőkanál zsíros kakaópor


A datolyát éjszakára beáztatom hideg vízbe. Kicsit többet kell tenni rá, mint hogy épp csak ellepné. A datolyát leszűröm. Kinyomkodom belőle a vizet. (Ezt a vizet kár kidobni, turmixok, kásák édesítésére tökéletes!!!) Botturmix segítségével krémesre turmixolom. Serpenyőben a török mogyorót megpörkölöm. Összedörzsölve lehántom a vékony héját is. Kávé v gépi darálóval 15 szem kivétel mindet porrá őrlöm. A datolya krémet kettészedem. Egyik feléhez hozzáadom a kakaót az őrölt török mogyoróval. A másik feléhez ugyanannyi kB 250 g kókusz reszeléket keverek. Amennyiben túl ragadós, keverünk hozzá még egy kis kókuszreszeléket. Tepsiben először a kókuszos datolya réteget nyomkodom egyenletesen és utána kenem rá egyenletesen a törökmogyorós krémet. A tetejét a maradék egész mogyoróval díszítem. Hűtőbe 2-3 órát hagyom állni.

Tipp: 1-1 evőkanál olvasztott kókusz vajat keverjünk a rétegekhez. Ezzel sokkal szilárdabbak lesznek a rétegek, miután visszahűtöttük őket.