Június 21., Jóga Világnapja

2022.06.21

JÚNIUS 21., JÓGA VILÁGNAPJA 


Meggyőződésem, hogy ahányan vagyunk, annyi céllal állunk rá a szőnyegre. Hogy másoknak mit jelent a jóga az Életében, azt nem tudhatom, de hogy az elmúlt 13 év során mit tett hozzá a sajátomhoz, azt a megfigyeléseim alapján tudom mondani:


- megtanított tisztelni és elfogadni a testemet és annak határait. Ha túltoltam, jelzett és adott egy feladatot és problémát pluszban, amivel foglalkozhattam. Hamar megtanított arra, hogy ha lassabban haladok, jobban járok és az egészségem felbecsülhetetlen kincs, pláne a mai egészségügy helyzetèt elnézve.

- minden előrehajlással szimbolikusan meghajlok nap, mint nap egy Magasabb Rendezőelv előtt. Meghajlik a parányi emberi elme, ego egy olyan Tudás előtt, ami egy véget nem érős tanulási folyamat.

- minden kihívást jelentő gyakorlatban gyakorolhatom a hitet és a kitartást, hogy képes vagyok megcsinálni és elérni a célom, legyen az bármi az Életemben.

- minden légzőgyakorlat során kapcsolódhatok a Magasabb Rendezőelvhez, részévé válhatok.Így válik a jóga gyakorlása a mindennapi Èletem szerves részévé... 


A Te Életedhez mit tett/tesz hozzá a jóga? Ha van kedved, kommentben írd meg, szívesen olvasnám, hogy Neked mit jelent a mindennapi életben!