Menni vagy maradni?

2022.02.18

MENNI VAGY MARADNI?

munkavállaló <--> vállalkozói létforma


Az elmúlt 2,5 hónapban már 4x futottam bele olyan beszélgetésbe, ahol kissé kétségbeesett szemekkel néztek rám, hogy "Mit tegyek?? Segíts légyszí Évi, Te már túlvagy rajta!"

Érdekes egyébként, hogy időről időre mindig van 1-1 téma, ami egyszerre több embernél is aktuális, már-már szezonja van. Szerintem soha nem volt még ilyen aktuális maga a téma, a jelenlegi élethelyzetünket tekintve!!! Másrészt pedig energetikailag igencsak támogatottak vagyunk most ilyen téren is, érdemes kihasználni ezt a széljárást, mert sajnos nem állandósul, ahogy az Élet is folyamatosan változik!

Egy biztos: MINDIG VAN VÁLASZTÁSOD, mindig is volt választásod és mindig is lesz választásod és ne hidd el azokat a beszűkült tudatállapotból eredő kijelentéseket, amik arról próbálnak meggyőzni, hogy márpedig nincsen választásod, mert nem igaz!!!

Ha már megérett a gondolat benned, hogy elég volt abból, hogy egyik cégtől a másikig mész, és előbb-utóbb mindenhol ismétlődnek ugyanazok a helyzetek, és esetleg van már egy kis titkos vágyad/álmod/projekted, amit szeretnél megvalósítani... akkor az alábbi sorokat Neked küldöm, amolyan kis mankó, amire most még nem gondolsz az út elején, hiszen az egész még olyan idegen és talán kicsit félsz is... De őszintén szólva, ennél nagyobb és jobb önismereti tréninget sehol nem fogsz találni magadnak, az egyszer biztos!!!! :)

A témát én inkább lelki és mentális oldalról közelítem meg, a végén azért 1-2 praktikus dolgot leírok majd! Nem tudom milyen hosszú lesz, de írom, ami jön, úgyhogy bele is vágok inkább... :)Az egyetlen, amit valójában veszíthetsz, ha meg sem próbálod és úgy éled le Életedet, hogy egy esélyt sem adtál magadnak arra, hogy valami jó dolog is kisülhessen abból, amire a lelked mélyén vágytál! Aztán ha végül kiderül, hogy mégsem való Neked a vállalkozói létforma, akkor legalább lelkileg megnyugszol, és azt tudod mondani, hogy, Te legalább megpróbáltad, de mégsem Neked való. Sajnos persze ez is benne van a pakliban...

A legfontosabb, amire szükséged lesz: HIT. Leginkább önmagaddal kapcsolatban, de természetesen azzal is, amivel foglalkozni szeretnél, hogy van létjogosultsága a mai világban. Teljesen mindegy, hogy milyen szektorban szeretnél tevékenykedni, a lényeg, hogy higgy benne és szívből csináld, és pozitív energiákkal járulj hozzá mások életéhez!!! Ha egoból és elméből nyomod, elbuksz záros határidőn belül. Ha az a cél lobog csak előtted, hogy 3 hónap múlva ebből akarsz meggazdagodni, inkább bele se vágj! Idő, idő és türelem...

PRÓBATÉTELEK: mindig lesznek :). Hol az Élet fog dobni szituációkat ismeretlen emberekkel, hol a közvetlen környezeteddel. Mindig lesznek olyanok, akik el akarnak bizonytalanítani, hogy nem vagy elég jó és az sem elég jó, amit csinálni akarsz, vagy ami még jobb: hülyeség, amit kitaláltál.. Ezeknek a lényege és üzenete, hogy valóban akarod-e azt csinálni, amit csinálsz. A többiek véleménye egyébként róluk szól, és leginkább magukról szól, ahol ők tartanak az életükben, és ahogy ők gondolkodnak. Mivel tükör leszel számukra azt illetően, hogy igenis van választásod és lehet másképp élni, ezzel tulajdonképpen szembesíted őket és ez nem lesz számukra kellemes érzés, így igyekezni fognak meggyőzni arról, hogy ne akarj másképp gondolkodni és érezni, mert az rém kellemetlen lesz számukra. :)

HITRENDSZEREK: dőlni fognak folyamatosan, ez az igazság! Megszoktál egy gondolkodásmódot, viszont most egy teljesen másfajta nézőpontból kell nézned majd sok helyzetet az Életedben, ami merőben eltérő gondolkodást igényel. Ez valójában teljesen logikus, bár az út elején ezzel nem igazán van tisztában az ember. Szóval gyakorold a rugalmasságot és azt, hogy időnként vedd le a szemüveget és cserélj egy másikra, hátha azzal tovább látsz az orrodnál is.. :)

FELSZABADULÓ ENERGIÁK: huuu, az lesz ám rendesen! :) Gondolj csak bele: az összes energiát, amit eddig mások vállalkozásába/cégébe toltad, most megmarad számodra! Wowww, indulhat a kreativitás is végre ezerrel! :) Aztán ott lesz a szabadság édes íze, amikor először éled meg úgy igazán!!! Ezeket a pillanatokat mindenképpen ÉLD MEG és raktározd el magadba minél jobban! Ha netán elbizonytalanodsz, és az elméd behúz a negatív gondolatokkal, ez az érzés segít majd, hidd el!!!

Hallgass a MEGÉRZÉSeidre: ez a hang mindig nyugodtan szól a háttérben. Amikor meg a kavarás/pörgés és elbizonytalanítás megy, az már az ego játéka. Figyelj a belső érzésekre és kövesd őket: jó vagy rossz. Ma már olyan időket élünk és kijelenthetjük így két év után, hogy itt az ideje azzal foglalkozni, ami emel, és jó érzéssel párosul bennünk és megtanuljunk "nem"-et mondani mindarra, amivel kapcsolatban negatív érzéseink vannak, vagy éppen lehúznak minket.

19-re lapot húzni: nekem mindig bejött és mindig pozitív kimenetele lett, szóval hajrá :)))))). Bár én ilyen esetekben a megérzéseim radarjait aztán végképp felhangoltam!!! :)))))

EMBERI KAPCSOLATOK: jelentős átalakulásokon fognak átmenni, ebben 1000%-ig biztos vagyok!!! Lesznek, akik mennek, lesznek, akik maradnak, lesznek, akik csak egy darabig tartanak Veled, és lesznek új felszállók a buszodra. De ez már csak ilyen... Amikor valaki leszáll, inkább gondolj arra, hogy átadja helyét új embernek, olyannak, akivel hamarosan dolgod lesz! Mindennek meglesz az értelme, előbb-utóbb biztosan! Te is folyamatosan változni fogsz (jobb esetben), így a környezeted is folytonos változásban lesz.

HATÁROK HÚZÁSA: hát igen... fontos téma, aminek az alapja az önszeretet és persze arról is szól, hogy a másik ember mennyire tisztel Téged, mint embert, az idődet és az energiádat! Kinek mit és meddig engedsz meg. Ez a Te játszótered, a Te játékszabályaiddal. Valamikor valahol ugyan elhitették Veled, hogy mindig a vevőnek van igaza, de valójában ez is csak egy bullshit.. Nem, a vevő ugyanolyan ember, mint Te vagy bárki más. Bár ők nagy valószínűséggel csak egy szolgáltatót fognak látni benned és úgy gondolják, hogy van alá- és fölérendeltségi joguk, de valójában nincs! :) Viszont ezen a játszótéren TE vagy a főnök, és TE húzhatod csak meg a határokat. Tudom, hogy nehéz lesz, de muszáj lesz, hidd el, mert ha nem teszed meg, egyrészt kihasználnak, vagy éppen a fejedre nőnek, ami nem lesz túl jó érzés..

TANULÁS, FEJLŐDÉS: erősen ajánlott, mindig, folyamatosan! Ahogy a világ is folyamatosan változik, szükséged lesz Neked is ehhez alkalmazkodni, különben megreked az energia abban, amit csinálsz! A komfortzónádat kell és kötelező elhagyni, időről időre, mert abban lesz a változás a fejlődés lehetősége!

Az elmúlt két év után, bevallom őszintén, hogy leszoktam már arról, hogy felírom magamnak, hogy ezt meg azt meg amazt szeretnék az adott évben megcsinálni, mert nonstop újratervezés és időnként várakozó állásponton voltam. Ma már inkább úgy vagyok, hogy persze vannak főbb dolgok, amik megvannak a fejemben, de inkább megérzéseimre hallgatva, megyek az áramlattal, és ami iránt hívást érzek, megyek és meglátom, hogy mi sül ki belőle. Mindenesetre nyitottan állok a lehetőségekhez és megtanultam igent és nemet mondani mindenre és mindenkire, anélkül, hogy a "nem" miatt rossz érzéseim legyenek, ez is sok gyakorlás eredménye, de nem lehetetlen!

SOHA NE ÉREZD CIKINEK, HA SEGÍTSÉGRE SZORULSZ: az egyik talán legnehezebb dolog, hogy az ember legyőzze a saját egoját és azt tudja mondani, hogy segítségre szorulok. Teljesen mindegy, hogy ez most lelki, mentális, vagy fizikai..lényegtelen is. Vannak helyzetek, amiket egy kívülálló, aki érzelmileg nincs benne egy helyzetben és pont emiatt, sokkal pontosabban lát, mint Te!!!


Néhány praktikus dolog:

-könyvelő: kell, semmiképpen se spórolj ezen, sem az elején, sem máskor, teljesen mindegy, hogy milyen vállalkozói státuszban leszel, akár kata-s (nemcsak február 25-én van dolog vele!!!), akár bármilyen más típusú vállalkozói formát választod is!! Nagyobb lehet a büntetés, mint amit spórolnál rajta!!!

-heti tervező: mindig legyen, hogy ne vállald túl magad. Meg kell tanulni egészséges határokat húzni a munka/hivatás-magánélet között, különben az egészséged benyújtja a számlát, valamilyen formában! Kiindulva a jelenlegi helyzetből, inkább ne forszírozd... Az elmúlt két év pedig mindannyiunknak megtanította valamilyen formában, hogy az egészség a legfontosabb! Viseld gondját testednek is, hiszen ez a mindennapi járműved! A testmozgás is fontos, szakíts rá időt magadnak, fontos!!!

-tanfolyamok, könyvek, önfejlesztés: ma már rengeteg lehetőség közül lehet választani, pénztárcához viszonyítva! Az elmúlt 7 év alatt is rengeteg minden változott/fejlődött, főleg az online térrel kapcsolatban. Találsz már ingyenes, pár órás lehetőségeket, ingyenes konzultációkat, ingyenes videókat, csoportokat és nyilván különböző összegű tanfolyamokat és könyveket! Élj a lehetőségekkel, mert sosem tudhatod, hogy akár csak egy mondat erejéig, de hasznos lehet akár 1-1 ingyenes videó/előadás is!!!

Célszerű olyan emberektől tanulni és tanácsot kérni, akik az adott témában már jóval előtted járnak, így el tudod kerülni a 'vak vezet világtalant' tipikus esetét. Ez utóbbi jelenség biztosan felüti a fejét, ha máshol nem, a közvetlen környezetedben biztosan lesz ilyen sztorid Neked is..Visszanézve az elmúlt 7 évemet, tele hegyekkel és völgyekkel... ettől függetlenül semmire sem cserélném el, mert rengeteg változást hozott bennem és megéri váltani és akár 180 fokot fordulni!!!

Drukkolok Neked is, sok sikert, örömöt és fejlődési lehetőséget kívánok Neked az utadon!!! Minden úgy fog alakulni, ahogy az a legjobb lesz számodra!!! Visszanézve minden értelmet nyer majd!!! Remélem a fenti sorokkal tudtalak segíteni a kezdeti első lépések megtétele előtt/közben!