Valentin napi gondolatok...

2022.02.13

VALENTIN NAPI GONDOLATOK...

Minden jó dolog ezen a bolygón, a szeretet/szerelem állapotából tud létrejönni! A félelem, gyűlölet, harag, ego harcok, és a megosztottságból soha sem történtek még jó dolgok, a történelem erre már számtalan módon próbált rávezetni minket, embereket, de úgy tűnik, valahogy sosem akarunk tanulni/fejlődni/változni...pedig még mindig van választásunk!!!

Egy sötét szobába könnyen tudsz világosságot létrehozni, csak el kell húzni a függönyt vagy éppen villanyt kapcsolni. Egy fényes szobába viszont hiába nyitod ki az ajtót, a sötétség nem fog tudni beáramolni és eluralkodni magától mindaddig, amíg le nem kapcsolják a fényt szándékosan!

Érted már, hogy mi a feladatunk??! Nemcsak február 14-én, hanem nap, mint nap!!!

Te magad légy a szeretet/szerelem állapota, amit keresel! Nem róhatsz egy másik emberre ekkora terhet, mert minden először belőlünk kell, hogy kiinduljon, így tudnak a dolgok körénk rendeződni! Az energia és vonzás törvénye erre is igaz! Nemcsak egy nap erejéig, hanem minél többször és minél több ideig érezd ezt az energiát magadban, függetlenül attól, hogy mi van körülötted!

Persze most mondhatod, hogy őrültség az egész, hiszen mi zajlik körülöttünk a világban! Látom, hallom, érzékelem, de nem hagyom, hogy ez az őrület magával ragadjon és ledaráljon! Egyszerűen nincs más választásunk, nincs más megoldás arra, hogy új fejezetet kezdhessünk végre! Az, hogy igyekszem ebben az állapotban tartani magam, abszolút nem azt jelenti, hogy homokba dugom a fejemet! Már csak azért sem, mert mindig is azt vallottam, hogy nem célszerű állapot, hiszen a hátsó fertály gyakorlatilag szabad prédává válik bárki számára és bizony kellemetlen élmények sorozata vár az emberre, már ha érted mire célzok...

Tanulj meg minél többször a jelen pillanatban lenni, és tanulj meg hálásnak lenni a legapróbb dolgoknak is! Utóbbi talán az egyik legfontosabb üzenete is lenne az elmúlt két évünknek.

Gyakorolni bárhol és bármikor tudsz, légy szerelmes az Életbe, annak apró "részletkérdéseibe":

-Ittál egy jó kávét, amilyet otthon nem tudsz elkészíteni magadnak? Mondd el annak szeretettel és kedvességgel, aki készítette Neked. Biztos vagyok benne, hogy vissza fog mosolyogni Rád és talán sokat fog jelenteni Neki az az egyetlen aprócska mondat.

-Már elég sok helyen nyílnak a tavasz első kis hírnökei: hóvirágok és már volt részünk némi kora tavaszias időjárásban is. Egy-két bátrabb madárka már reggelente énekel! Mindig mosolyt csalnak az arcomra és hálás vagyok, hogy a tél közepén azért lehetnek ilyen élményeink is, csak nyitottnak kell lenni ezekre az apróságokra is!

-Mikor mosolyogtál vissza egy másik emberre/élőlényre csak úgy, szeretettel, minden hátsó szándék nélkül? A szeretetre mindenki reagál valamilyen formában, még egy őszülő pofival rendelkező öreg kutya is képes rá <3

-Zene a legjobb gyógyír mindenre!!! Ha visszaemlékezel kamaszkorod kedvenc zenéire, megtalálod a neten, máris vissza tudsz menni a zene segítségével abba az állapotba, amit akkor éreztél, pillanatok alatt! Egyébként, ha a komment szekciót lenyitod, meglepődve olvashatsz olyan hozzászólásokat, amik akár az elmúlt napokban kerültek oda és hasonló érzéseket hozott ki valaki másból is, a világ egy másik szegletében! Szerintem ezek olyan jó dolgok, legalábbis engem mindig átjár ilyenkor a jó érzés, tudván, hogy a zene szeretete és energiája egy közös kapcsolódási pont bárkivel a világon, még ismeretlenül is...

A lista a végtelenségig folytatható lenne... Viszont a nagy kérdés egyre inkább villog az arcunkba:

"Rabok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!"