Nehéz időszakon mész keresztül?

2023.05.27

3 tanács, amit beépíthetsz a mindennapjaidba, hogy könnyebb legyen átvészelni az adott időszakot

Mindannyian keresztül megyünk nehéz időszakokon Életünk során, többször is. Ezek nem pár napig tartó rossz hangulatok, hanem elhúzódó, akár hosszú-hosszú hónapokig tartó időszakokról is szólhatnak! A mi döntésünk, hogy ezeket a periódusokat miként kezeljük és miképp próbálunk úrrá lenni rajtuk.

3 témakör, amiket érdemes magadban átgondolni és a viszonylagos nyugalmi időszakban mindennapossá tenni. Így, ha helyzet van, akkor már automatikusan tudunk hozzájuk segítségért fordulni:

1. Kapcsolódj a természettel: Az egyik legfontosabb segítségünk itt a Földi síkon a természet. Nemcsak a vízparti helyek (most, hogy itt a nyár újra…), hanem az erdők, hegyek/völgyek és ezzel együtt a túrázás/ kirándulás. Vagy akár csak tényleg leülni egy vízpart mellé és töltődni. A víz egyébként egy nagyon jó energetikai tisztító! Gyakorlatilag olyan, mintha átmosná az embert minden szinten és kisimulna a hullámok segítségével. Kitisztítja az ember gondolatait. Nem véletlen az sem, hogy a víz magát az Életet is szimbolizálja, és az sem véletlen, hogy az emberi test 3 napig tud életben maradni ivóvíz nélkül! Víz nélkül nincsen élet! 

A természet megtanítja nekünk azt is, hogy az Élet egy örök körforgás, folyton változó és kiszámíthatatlan, mint maga az Életünk is! Ha most körbe nézel, láthatod, hogy a tavaly nyári már-már sivatagi tikkadt földek után, burjánzik a sok esőtől a természet, minden olyan intenzív színű. Szóval minden változik és semmi sem állandó, pláne nem a mai világban! Tanuljuk meg élvezni azt a fajta látványt, amit ingyen és bérmentve tud a természet nyújtani számunkra és már csak ezért is kutya kötelességünk lenne védeni és vigyázni rá! Bár hozzáteszem, hogy a természet nélkülünk is remekül megvan, sőt…. Viszont ez fordítva nem igaz!

2. Megtanulni stresszkezelési techniká(ka)t: Minél stresszesebb/idegesebb/frusztrált vagy, annál több konfliktust generálsz akaratlanul is magad körül! Észrevetted már, hogy ha nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagy, akkor jobban viseled mások hülyeségét is és sokkal jobban tolerálod őket?? :)  

Mindannyiunknak vannak olyan emlékei, amikor nem úgy jön össze a nap és valahogy tele van a nap konfliktussal és egyik jön a másik után. Önkéntelenül is azokat az embereket találjuk meg/vagy éppen ők találnak meg minket, akikkel ezeket a köröket tudjuk futni: vonzás hatalma, hasonló a hasonlót vonzza. Szóval már csak ezek elkerülése végett is fontos lenne megtanulni bármilyen stresszkezelési technikát! Ma már annyiféle lehetőség és segítség áll rendelkezésünkre, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet!


A magam részéről ezzel az ingyenes mini kurzussal tudlak segíteni: Lélegezd magad nyugiba!

Ha pedig szeretnéd a jóga és a meditáció kezdő lépéseit elsajátítani, akkor: Jóga csomagok és Meditáció előkészítő tanfolyam 


Ehhez a témához még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem ciki szakembertől segítséget kérni! Hiszen az már a gyógyulás első lépéseit mutatja, amikor az ember valóban felteszi a kezét és azt mondja: segítségre szorulok ebben a helyzetben! Nem ciki elmenni pszichológushoz, vagy egyéb alternatív terápiás foglalkozásokat látogatni és általuk fejlődni/gyógyulni! Egy harmadik ember (szakember) mindig sokkal reálisabban tud ránk nézni, ő érzelmileg nincs benne az adott helyzetben. Így észre tud venni olyan lehetőségeket és helyzeteket, amiket mi magunk az adott érzelmi állapotunkban egyszerűen nem is látunk meg! Képletesen szólva olyan, mintha megfogná a kezünket, arrébb vinne minket pár méterrel és mutat egy másik szemszöget, ahonnan már mi is teljesen másképp tudunk ránézni az adott problémára! Fontos, hogy megértsük a problémát, de fel is kell tudni oldani azt fizikai szinten. Sokan itt buknak el. Hiszen elméletben nagyon megy, de valahogy a gyakorlat mégsem azt mutatja és időről-időre mindig ugyanolyan helyzetekben találja magát az ember. Az elmúlt 3 év mindenkinek megmutatta az(oka)t a területe(ke)t, hogy mivel kéne valójában foglalkozni; mások életébe való beleavatkozás helyett! Most már tényleg olyan szinten benne vagyunk a darálóban, hogy két lehetőség van: vagy beleáll az ember és csinálja és halad felfelé; vagy marad ott, ahol van; de akkor megy lefelé és rántja magával a tömeg a lefolyóba. Mindenkinek választania kell, ez alól sincs kivétel már!

3. Hála gyakorlás: Bármiért lehet hálát adni! Akár, hogy felkeltél..hogy van fedél a fejed felett..hogy van étel a hűtődben..hogy ki tudod fizetni a számláidat..hogy van kezed/lábad..hogy hallasz..hogy látsz..hogy (viszonylag) jó egészségnek örvendsz..Ezeket mind annyira természetesnek vesszük, pedig valójában nem azok! Mindig van miért hálát adnunk és a hála egy olyan energetikai teret teremt körénk, amivel automatikusan emeljük a saját energetikai szintünket és általa képesek vagyunk másképp nézni az Életünkre és akár a világra is! 

Az sem hátrány, ha megtanuljuk elhagyni azokat a mindennapi lényegtelen bosszankodásokat, amiknek valójában semmi jelentőségük, csak mi fújjuk fel a lufit állandóan, hogy legyen min pörögni mindennap! Mert ha visszatekintünk rájuk pár hét múlva, rájövünk, hogy tök feleslegesen túráztattuk saját magunkat, csak az energiánk csökkent emiatt is és olyan hülyeségeken vagyunk képesek fennakadni nap, mint nap, de tényleg! Totális baromságokon vagyunk képesek pörögni, akár napokig is! De minek, mi értelme van?! Semmi…Az Életünk biztosan nem lesz se jobb, se több ezek által!

További ingyenes mini kurzusok, amik érdekesek lehetnek számodra